slovenia-terme-lasko-travel-cipelica-stiklica-01

Nekako mi je posebno drago što je hiljaditi post na blogu upravo ovaj iz Slovenije, jer nema ništa vrednije od iskustva koje putovanje pruža.

Nadovezujemo se na prethodnu priču i nastavljamo do Termi Laško. Gde me je sačekalo prijatno iznenađenje od samog starta. Poruka dobrodošlice i domaći keksići. Ma, ima li šta slađe?! Bazeni u hotelu Thermana Park Laško su super. Iskupala sam se i izigrala u vodi kao malo dete (što se da primetiti u snimku na kraju posta).

A Bled? Pri svakom pogledu na ovaj prizor slede uzdasi oduševljenja. Sutra bih se tamo vratila! Ono što svakako ne smete propustiti jeste vožnja čamcem i obilazak Blejskog otoka. Cena povratne karte po osobi iznosi 14e, što možda jeste malo skuplje ali odlazak vredi svaku paru. Nakon toga svratite do restorana Panorama, ugrabite mesto pored prozora i za desert naručite krempitu.

slovenia-bled-travel-cipelica-stiklica-06slovenia-bled-travel-cipelica-stiklica-05slovenia-bled-travel-cipelica-stiklica-04

Na Kranjskoj Gori smo se najduže zadržali pa smo je samim tim i najbolje upoznali. Hotel u kom smo boravili organizovao je igru pod nazivom “skriveno blago”, koja nam je omogućila da na zabavan način vidimo i obiđemo znamenitosti koje krase ovaj predeo. Reku Pišnicu, jezero Jasna, kulturni centar, stari muzej, sportski centar, spomenik Kekec… Nakon toga posetili smo alpsku dolinu Planicu gde se u okviru Nordic centra odvijaju sportovi poput zip-line-a, skijaški skokovi, cross-country skijanje, ski letenje… I ko o čemu? Ja o hrani… I opet o slatkišu! Kad ste već tamo, čuvena Prekmurska gibanica se takođe “mora” naći na vašoj listi. U blizini Kranjske Gore nalazi se prirodni rezervat Zelenci u kom se izvire reka Sava. S obzirom na to da je fotografija napravljena u ovom predelu pokupila najviše simpatija na mom instagramu, jasno vam je da ni ovaj brilijantan prozor ne smete preskočiti. Noćni život na Kranjskoj Gori i nije baš toliko aktuelan… Mada kažu da to važi za celu Sloveniju i da zbog toga meštani najčešće dolaze u Beograd da pratijaju. Međutim, naišli smo na pub po imenu Vopa gde je u petak veče svirao rock bend, dok je u subotu veče u istom klupu bila klasična sedaljka sa tihom muzikom u pozadini. Ako želite odmor na mirnoj planini gde su staze najidealnije za skijaše početnike, a i da budete u odličnom položaju kako biste jedan dan skijali u Italiji, a drugi pak u Austriji, onda je Kranjska Gora idealna za vas.

Na putu do kuće i prilično brzinski obišli smo okolinu Hotela Grad Otočec u Termama Krka. Ono malo što smo videli i što ćete vi videti na fotografijama koje slede, probudilo je u menji želju da jednom odsednem u ovom dvorcu. Da li je možda neko od vas bio?

slovenia-hotel-grad-otocec-terme-krka-travel-cipelica-stiklica-16slovenia-hotel-grad-otocec-terme-krka-travel-cipelica-stiklica-07slovenia-hotel-grad-otocec-terme-krka-travel-cipelica-stiklica-09slovenia-hotel-grad-otocec-terme-krka-travel-cipelica-stiklica-13slovenia-hotel-grad-otocec-terme-krka-travel-cipelica-stiklica-08slovenia-hotel-grad-otocec-terme-krka-travel-cipelica-stiklica-15slovenia-hotel-grad-otocec-terme-krka-travel-cipelica-stiklica-12slovenia-hotel-grad-otocec-terme-krka-travel-cipelica-stiklica-10slovenia-hotel-grad-otocec-terme-krka-travel-cipelica-stiklica-11slovenia-hotel-grad-otocec-terme-krka-travel-cipelica-stiklica-10slovenia-hotel-grad-otocec-terme-krka-travel-cipelica-stiklica-18slovenia-hotel-grad-otocec-terme-krka-travel-cipelica-stiklica-17

I za sam kraj ostao je obećani video – uživajte!

Post je urađen u saradnji sa turističkom agencijom Odeon.

Author

Thank you so much for reading! Tell me what you think in the comment section bellow.

2 Comments

Write A Comment